www.lakossagcsere.hu www.svabkitelepites.hu www.xxszazadintezet.hu www.xxiszazadintezet.hu www.terrorhaza.hu www.orwell.hu www.magyartragedia1945.hu www.magyarforradalom1956.hu www.szexualisforradalom.hu www.magyarholokauszt.hu www.delvidekitragedia.hu przewoznik.terrorhaza.hu www.habsburg.org.hu
ARTHUR KOESTLER | HAGYATÉK | PÁLYÁZAT | NEMZETKÖZI KONFERENCIA | GALÉRIA
PÁLYÁZAT
Pályázati eredmények
Pályázati eredmények

Filmnovella pályázat eredményhirdetése

Arthur Koestler születésének centenáriuma alkalmából 2005-ban filmnovella pályázatot hirdetett a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Alapítvány. A cél az volt, hogy ráirányuljon a figyelem a 20. század egyik legizgalmasabb életművére és életútjára, legérdekesebb íróegyéniségére.

A pályázatok beadási határideje 2006. szeptember elseje volt, a beérkezett pályamunkákat a Körmendy Zsuzsanna irodalomtörténész és szerkesztő vezette zsűri 2006. november 30-ig értékelte. A filmnovella pályázatra 14 pályamű érkezett.

A zsűri a következő véleményt fogalmazta meg a pályázatokkal kapcsolatban:

A beérkezett pályaművek szerzőinek mindegyike alapos életrajzi felkészültségről tett tanúbizonyságot, miközben a filmnovellák az elvonatkoztatás és a fikció lehetőségeivel élve teremtették meg a koestleri évszázad groteszk és ellentmondásos univerzumát. A stilisztikai egyenetlenségek ellenére minden pályamű arról tanúskodott, hogy Arthur Koestler munkássága izgalmas, mai és meglódította a szerzők fantáziáját. A pályázatok értékelésénél a zsűri a tartalmi szempontok mellett külön értékelte az eredetiséget, a hang őszinteségét és a megírás igényességét.

1. díj: Nemes László - Egy angyal Budapestről - Koestler évszázada  (500.000 Ft)
2. díj: Tarcsa Zoltán - Curriculum vitea (300.000 Ft)
3. díj: Nagy Réka Sára  - Mint éjjeli tolvaj (200.000 Ft)

Gratulálunk a nyerteseknek!

Közép- és Kelet-európai Történelem és
Társadalom Kutatásáért Alapítvány


vissza

f�oldal

Fejlesztette a 
CENTER.HU

      Impresszum  |  Adatvédelem  
XX Század Intézet Terror Háza www.orwell.hu