www.lakossagcsere.hu www.svabkitelepites.hu www.xxszazadintezet.hu www.xxiszazadintezet.hu www.terrorhaza.hu www.orwell.hu www.magyartragedia1945.hu www.magyarforradalom1956.hu www.szexualisforradalom.hu www.magyarholokauszt.hu www.delvidekitragedia.hu przewoznik.terrorhaza.hu www.habsburg.org.hu
ARTHUR KOESTLER | HAGYATÉK | PÁLYÁZAT | NEMZETKÖZI KONFERENCIA | GALÉRIA
ARTHUR KOESTLER
Életrajz
Művei
Cikkek
Tanulmányok
Cikkek


Oldalak száma: 1

½Aki a legtöbbet tette a XX. századi totalitarizmusok ellen½
Arthur Koestlerre, a Magyarországról elszármazott világhírű íróra emlékeztek születésének 100. évfordulója alkalmából Budapesten, a Terror Háza Múzeumban.
Gondola
2005-10-28
 
A kommunista sötétség felszámolója
Koestler könyvét ´45-től két és fél év alatt félmillió példányban vették meg
Magyar Nemzet
2005-10-28
 
Kié Koestler?
Idehaza csak kevesen tudják, hogy az 1956 óta Ausztráliában élő Hidegkúti Béla érdeme az első és mind a mai napig egyetlen magyar nyelvű Koestler-emlékkönyv szerkesztése és kiadása. Ugyancsak tőle származik Polányi Mihály és Koestler Arthur két évtizedes kapcsolatát, együttműködését és barátságát feldolgozó dokumentumok felkutatása, amelyeket egy hosszabb tanulmányban éppen tíz évvel ezelőtt közölt angolul és magyarul a Polányi Társaság folyóiratában, a Polanyiana 1995/4. számában: Arthur Koestler and Michael Polanyi. Two Hungárián Minds in Partnership in Britain (Koestler Arthur és Polányi Mihály: Két magyar gondolkodó együttműködése Angliában) címmel.
Magyar Nemzet
2005-10-28
 
A pótolhatatlan Koestler
Noha nem sikerült megrendezni idén a tervezett Koestler-évet, mert sem az Európai Unió, sem a magyar kormányzat nem támogatta, tegnap már a második konferenciát szentelték a magyar származású európai gondolkodó, író emlékének, ezúttal a Terror Házában.
Népszabadság
2005-10-26
 
Koestler Arthur hazatér
Acél az, hogy Koestler végre hazatérjen, és velünk is maradjon - fogalmazott Schmidt Mária tegnap a Sötétség délben világhírű alkotójának emlékére rendezett nemzetközi konferencián a Terror Háza Múzeumban.
Magyar Nemzet
2005-10-26
 
Egyetértettek
Koestler-konferencia a Terror Házában
HVG
2005-10-26
 
Konferencia Arthur Koestlerről
Tegnap a Terror Háza Múzeumban nemzetközi konferenciát tartottak Arthur Koestlerről.
Magyar Rádió
2005-10-26
 
Száz éve született Arthur Koestler
Konferenciát rendezett a Terror Háza Múzeum Arthur Koestler születésének 100. évfordulója alkalmából. Schmidt Mária, a múzeum főigazgatója kiemelte: büszkék lehetünk arra, hogy az író magyar volt. Koestler és Orwell tette a legtöbbet XX. századi totalitarizmusok ellen – tette hozzá Schmidt Mária.
Magyar Nemzet
2005-10-25
 
Terror Háza Múzeum: száz éve született Arthur Koestler
Nemzetközi konferenciát rendezett a Terror Háza Múzeum Arthur Koestler születésének 100. évfordulójára. A Sötétség délben írója Budapesten született, 1931-ben csatlakozott a nemzetközi kommunista mozgalomhoz.
HírTV
2005-10-25
 
Duna-reggel
A DunaTV műsorából
DunaTV
2005-10-18
 

vissza

f�oldal

Fejlesztette a 
CENTER.HU

      Impresszum  |  Adatvédelem  
XX Század Intézet Terror Háza www.orwell.hu